תביעה בגין אובדן כושר עבודה מהווה תהליך אשר עשוי להתפרס על פני זמן רב ולכן היא מצריכה ייעוץ משפטי איכותי והיכרות עם כל הגופים הרלוונטיים. העובדה שבתי המשפט המקומיים נמצאים בעומס של תיקים וגם הביטוחים הפרטיים לא ממהרים ללכת לגישור, מצריכה אורך רוח וליווי מקצועי של ממש. הנה כמה טיפים שבעזרתם תוכלו לנהל את התהליך באופן חכם.
באילו מקרים ניתן להגיש תביעת אובדן כושר עבודה?
החוק במדינת ישראל קובע כי ניתן להגיש תביעת אובדן כושר עבודה כאשר מצבו הבריאותי של מגיש התביעה נפגעה בצורה משמעותית, אך היא חייבת להיות כזו אשר משפיעה בצורה ישירה על עבודתו ומקשה עליו להמשיך לעבוד כפי שהוא ביצע בעבר. למשל, במידה וישנו אדם אשר חווה פגיעה משמעותית ברגלו אבל עבודתו מתבצעת בישיבה מהבית – לא בטוח שהמדינה תקבל את התביעה שלו. לעומת זאת, אם אותו אדם שעבר את הפציעה עובד בעבודה פיזית שדורשת ממנו לנוע הרבה ממקום למקום: יש לו עילה טובה לתביעה.
חשוב לזכור כי מטרתה של תביעת אובדן כושר עבודה היא להשיג לכם קצבה אשר תחליף את המשכורת החודשית שאתם לא יכולים לקבל בעקבות הפגיעה. את התביעה יכול להגיש כל אזרח ואזרחית במדינת ישראל אשר גילם עולה על 18 והם משלמים את התשלומים הנדרשים אל הביטוח הלאומי. בנוסף, כדאי לדעת כי אם קיימת ברשותכם פוליסה המכסה מקרים של אובדן כושר עבודה – תוכלו לתבוע גם את חברת הביטוח בה נמצאת הפוליסה.
איך מתבצע תהליך הגשת התביעה?
בהליך הגשת תביעת אובדן כושר עבודה כלולים לא מעט חלקים והרבה מאוד מסמכים. הפעולה הראשונה שעליכם לעשות היא להגיש טופס תביעה אל הביטוח הלאומי ולחברת הביטוח, לצד אישורים רפואיים נדרשים וטפסים המעידים על המשכורות שקיבלתם עד כה.
לאחר שתגישו את כל המסמכים שלכם, תצטרכו לחכות עד שהגופים השונים יבדקו את הבקשה שלכם. ייתכן ותדרשו להגיש להם מסמכים נוספים, שיכולים להשתנות בין מקרה למקרה, כך שחשוב להישאר בקשר אל מול חברות הביטוח. החוק בישראל מחייב את חברות הביטוח להשיב לעתירה שלכם בתוך כשלושים ימי עסקים ממועד הגשת התביעה, כך שתוכלו לדעת מהו הצעד הבא שאתם צריכים לעשות.
חשוב מאוד לזכור כי ישנו גבול למועד שבו תוכלו להגיש את התביעה שלכם. במידה וחלפו שלוש שנים ממועד הפגיעה ולא הגשתם תביעת אובדן כושר עבודה במסגרת הזמן הזו – לא תוכלו לעשות זאת במועד מאוחר יותר.
מה החוק אומר במידה והתביעה שלי לא התקבלה?
לצערנו, ישנם מקרים בהם גם על אף העילה לתביעה היא מוצדקת – הביטוח הלאומי בוחר שלא לקבל את התביעה ולא להעניק לעותרים את הקצבה שהם כל כך זקוקים לה. עם זאת, חשוב לדעת שתמיד יש מה לעשות. משום שמדובר בהליך משפטי בכל דבר ועניין, בין אם הוא מתנהל אל המול הביטוח הלאומי או מול חברות ביטוח פרטיות, תמיד אפשר לערער ולנסות לשנות את המצב.
בדיוק בגלל אירועים כאלו חשוב שיהיה לצידכם עורך דין מנוסה אשר מומחה בהגשות תביעות אובדן כושר עבודה, אחד שיוכל לייצג את האינטרסים שלכם ולעשות את כל מה שהם יכולים על מנת שאתם תקבלו את הקצבה שתאפשר לכם לחיות ברווחה ולהתמקד בשיקום מהפציעה.
התייעצו עם עורך דין אשר מתמחה בתחום ובקיא בחוק
בכדי לקבל הכוונה של ממש אודות הצעדים המשפטיים והסעדים החוקיים העומדים לרשותכם, חשוב להתייעץ עם עורך דין המתמחה באובדן כושר עבודה כבר בתחילת התהליך. למעשה, זה חשוב שבפגישה הראשונה עם עורך הדין תספקו את כל המידע אשר עומד לרשותכם (גם מה שעלול להיראות לא רלוונטי בעיניכם) בשביל שתוכלו לקבל ייעוץ איכותי. מומלץ אף לרשום את כל הדברים מראש, בכדי להגיע מוכנים לפגישה ולא לשכוח דבר.
שמרו את כל הממצאים הרפואיים שברשותכם
במידה ופניתם לבית חולים או לקופת חולים לאחר התאונה, חשוב שתשמרו את המסמכים הרפואיים אשר מעידים על כך. החל מטופס הפנייה שניתן לכם, דרך אישור הזמנת האמבולנס ועד לבדיקות רפואיות שנעשו – כל אלו עשויים להיות לעזור לכם לנהל את התביעה בצורה ראויה. כדאי גם לתת דגש של ממש על סוג התרופות שקיבלתם בגין החבלה ועל סיכום הפגישה שלכם עם הגורם הרפואי שטיפל בכם.
בקשו חוות דעת רפואית לבית משפט
בשביל שתוכלו לספק אסמכתא רפואית לבעיה שבגינה נאלצתם להפסיק את עבודתכם, כדאי שתיגשו לרופא מומחה בתחום הפגיעה. ניתן להיוועץ עם עורך הדין אשר מייצג אתכם בעניין זה ולבדוק מיהם הרופאים אשר נחשבים לבעלי שם בתחום הזה. כדאי לזכור שלא כל רופא מספק חוות דעת משפטית מקצועית ולכן שווה לבדוק את העניין לפני שאתם ניגשים לקבוע תור בקליניקה הרלוונטית לסוג הפגיעה.
אספו עדויות איכותיות
עוד אספקט שחשוב לזכור בניהול איכותי של תביעה בגין אובדן כושר עבודה נוגע לתיעוד של התאונה המצערת. מעבר לעובדה שכיום יש מגוון של עזרים טכנולוגיים אשר עשויים לעמוד לרשותכם ואשר חלקם אף קבילים בבית המשפט, אסור לשכוח את האנשים אשר היו לצידכם בזמן שהתרחשה התאונה. מסיבה זו, חשוב שתאספו את העדים אשר נחשבים לרלוונטיים בעניין התביעה ותציגו אותם לעורך הדין שלכם ולבית המשפט כבר מהשלב הראשון.
לסיכום, ניהול של תביעה מקצועית מחייבת אתכם להתייעץ עם עורך דין המתמחה באובדן כושר עבודה ולגשת לכל המומחים הרפואיים הרלוונטיים. חשוב גם לגבות את העדויות המתאימות, לשים לב לאופציות המשפטיות הקיימות ולמצות את כל הזכויות אשר עומדות לרשותכם במסגרת זכויות העובד. אבל הכי חשוב: להבין שמדובר בתהליך שלוקח זמן ושרק בסופו ניתן לקבל את המגיע לכם על פי דין.
5 / 5. 100