הורים רבים מתמודדים עם הקושי לשלב בין הטיפול בילדים בין שעות העבודה המאתגרות, אך ישנם מקרים חריגים בהם נדרשת התפטרות לצורך טיפול בילד. הורים רבים בישראל שנאלצו לעשות את הצעד הזה כלל לא יודעים כי הם יכולים להיות זכאיים לפיצויים, בדומה לפיצויים לעובד שפוטר.
במידה וגם אתם הורים לילדים או עתידים להרחיב את המשפחה שלכם, אנחנו מזמינים אתכם להמשיך ולקרוא. אספנו עבורכם את כל המידע שצריך לדעת בנוגע להתפטרות לצורך טיפול בילד שיעמוד לצידכם ברגע שתצטרכו אותו.
התפטרות לצורך טיפול בילד – מה החוק קובע?
החוק בישראל קובע כי במידה ועובדת בוחרת או נאלצת להתפטר מעבודתה היא יכולה לעשות זאת ולקבל פיצויים מתאימים – אך ורק במידה והיא התפטרה בתשעת החודשים שלאחר הלידה.
בנוסף, חשוב לדעת כי את הפיצויים ניתן לקבל רק במידה ולעובדת ישנו וותק של מעל שנה במקום עבודתה, כנהוג בתשלום פיצויי פיטורין כללים. כדאי לדעת כי את הפיצויים יכולה לקבל גם אישה אשר סיימה תהליך של אימוץ או קיבלה אליה ילד לשירותי אומנה.
האם גם גברים יכולים לקבל פיצויים במצב דומה?
באופן עקרוני החוק בישראל מתייחס לנשים כמקבלות הפיצויים העיקריות במקרים של התפטרות לצורך טיפול בילד, אך הוא מסייג ומעניק לנו שלושה מקרים שבהם גם הגבר יוכל לקבל את הפיצויים:
- במקרה והאישה היולדת הינה עצמאית שלא עצרה את העסק שלה בכדי להתמקד בטיפול בילד.
- במקרה והאישה הינה סובלת ממחלה / נכות / מצב רפואי אחר אשר מונע ממנה לטפל בילד.
- במקרה והאישה עבדה כשכירה במקום עבודה במשך שישה חודשים רצופים לפני מועד ההתפטרות של בן הזוג.
האם הפיצויים תקפים גם במקרה של התפטרות בעקבות מחלת ילד?
החוק בישראל קובע כי התפטרות לצורך טיפול בילד במקרה של מחלה ממושכת, העובד יהיה זכאי לקבלת פיצויים מלאים. עם זאת, בכדי לקבל את אותם פיצויים יהיה על העובד להציג מסמכים רפואיים רלוונטיים שמוכיחים כי על העובד להיות צמוד לילד בכדי שהוא יוכל להמשיך ולתפקד כמה שניתן גם בזמן ההתמודדות עם המחלה שממנה הוא סובל.
כיצד ניתן לממש את קבלת הפיצויים?
בכדי שתוכלו לקבל את הפיצויים המגיעים לכם, יהיה עליכם להודיע על התפטרותכם במסגרת הזמן הקצובה בחוק, ולהדגיש במכתב הפיטורין כי הסיבה היא בעקבות הצורך לטפל בילד או בילדה שלכם. אפשר למסור את ההודעה גם במהלך חופשת הלידה וגם במשך תשעת החודשים שלאחריה, תוך שאתם מוודאים שזמן ההתפטרות בפועל יהיה במסגרת הזמן הקבועה בחוק.
ומה בנוגע לדמי האבטלה?
החוק הישראלי קובע כי אותה עובדת אשר התפטרה בכדי לטפל בילד או בילדה שלה תוכל לגשת ולגבות דמי אבטלה רק בחלוף שלושה חודשים מיום ההתפטרות / מהתאריך שבה היא נרשמה בלשכת התעסוקה הקרובה לביתה כמחוסרת עבודה. בנוסף, חשוב לזכור כי עליה לעמוד בשאר התנאים אשר הביטוח הלאומי מציב בכדי לקבל דמי אבטלה בכדי שהיא תוכל לקבל אותם במלואם.
במידה ואתם נאלצים לבצע התפטרות לצורך טיפול בילד ולא קיבלתם את הפיצויים המגיעים לכם – יש לכם עילה לתביעה, ואותה מומלץ להגיש רק לצד עו״ד לענייני עבודה בעלת ניסיון וידע נרחב.
עורכת הדין אורנה שמריהו תגייס את 20 שנות הניסיון שלה בכדי להעניק לכם את השירות המדויק ביותר שישיב לכם את מה שמגיע לכם. במידה ויש לכם שאלות נוספות או שתרצו לקבוע פגישת ייעוץ במשרד ללא התחייבות ארוכת טווח, תוכלו ליצור איתנו קשר בטלפון: 09-7796900.
4.8 / 5. 37