תקופת הקורונה, גרמה לכך שהמון חברות הכריזו על מצב של פירוק או פשיטת רגל. אלו לא רק חברות קטנות ובינוניות אלא גם חברות גדולות שנראו חזקות ויציבות. מצבים כאלה דורשים ייעוץ משפטי מתאים ולכן ייצוג מעסיקים בתקופת הקורונה על ידי עורכי דין מתאימים כמו עורך דין פירוק חברה או עורך דין פשיטת רגל, הפך לפופולארי בחצי השנה האחרונה מתחילת המגפה.
חברה במצב של פירוק או פשיטת רגל: איך העובדים יוכלו לקבל את זכויותיהם?
מצבים כאלה לא גרמו רק לבעיות פיננסיות אלא גם לאובדן של עובדים. הרי כאשר העובדים שמעו שהחברה נקלעה לבעיות, הם עשויים לעזוב בקלות רבה אל המתחרים.
כך הבעיה הופכת להיות עוד יותר גדולה ומשמעותית, שכן גם אם היה איזשהו סיכוי לחברה להיחלץ מהמצב הכלכלי הרעוע אליו היא נקלעה, הסיכוי הזה נעלם לגמרי וזאת משום שהעובדים החזקים והמוכשרים כבר עזבו את החברה לטובת חברה אחרת.
מה קורה לעובדים כאשר החברה מכריזה על פירוק או פשיטת רגל?
לעובדים של החברה ניתנת עדיפות על פני נושים אחרים. הרי גם כלפיהם צברה החברה חובות גדולים. אלו חובות שכוללים תשלום של משכורות ופיצויי פיטורים. כך שבמידה ויש נכסים לחברה, אלו ישמשו בעדיפות ראשונה לכיסוי החובות שצברה החברה כלפי העובדים.
על מנת שלא ייפגעו זכויות העובדים, המוסד לביטוח לאומי נושא בתשלומי המשכורות והפיצויים לעובדים בפירוק חברה ופשיטת רגל. מה שכן, הדבר קורה רק כשהביטוח הלאומי נכנס כנושה בדין קדימה מטעם העובדים של החברה.
איך מגישים תביעה לביטוח לאומי לקבלת זכויות העובדים?
עובד שכיר שעבד בחברה שהכריזה על פירוק או פשיטת רגל, זכאי לקבל שכר מהמוסד לביטוח לאומי. מדובר על שכר שהמעסיק חייב לו וכמו כן גם על פיצויי פיטורים שלא הופרשו כחוק לקופת גמל או לביטוח פנסיוני.
על מנת שהעובד יוכל להגיש את התביעה לביטוח הלאומי, יש צורך בצו פירוק. מדובר על צו שניתן על ידי בית המשפט המחוזי. ישנם מקרים בהם לא ניתן צו כזה ואז על העובדים להתאגד ולהגיש צו כזה כנגד המעסיק. על מנת לעשות זאת בצורה נכונה, יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין דיני עבודה.
כאשר מוגשת התביעה לביטוח הלאומי, זה יכול לאשר אותה או לדחות אותה. במקרה שהתביעה נדחתה, ניתן להגיש ערעור על ההחלטה לבית הדין המחוזי. כאשר יש אישור לתביעה, הכספים מועברים לחשבונות הבנק של העובדים.
מה התביעה מכסה?
תביעת לביטוח לאומי מכסה שכר עובד שלא שולם במשך מספר חודשים, עד לתקופה של 12 חודשים. התשלום יהיה לפי היקף המשרה של העובד ולא פחות משכר מינימום.
רכיבי התשלום יכללו:
- תשלום שכר בסיס.
- דמי נסיעות.
- מענקים.
- עמלות.
- פרמיה.
- פדיון ימי חופשה.
- דמי הבראה וכו'.
רכיבי שכר שלא נכללים הם:
- החזר הוצאות רכב.
- החזר הוצאות טלפון.
- אש"ל.
- פדיון מחלה.
לגבי פיצויי פיטורים, העובד יקבל מהביטוח הלאומי את ההשלמה עבור 100 אחוז מהפיצויים.
במידה ולא הופקדו בכלל פיצויי פיטורים לעובד, אז הביטוח הלאומי יישא בתשלום של מלוא הפיצויים.
0 / 5. 0