facebook image

תקציר פסה"ד סע"ש 14240-08-15

לייעוץ דיני עבודה ללא התחייבות
השאירו פרטים

מעסיק שפיטר עובדת חדשה בהריון חויב לשלם לה שכר למשך 7 חודשים

תקציר פס"ד סע"ש -14240-08-15 שניתן ביום 28.05.2018 בבית הדין האזורי בתל אביב.
אלאונורה יעקב נ' דוד אטינגר רואה חשבון, ע"י כבוד השופטת הדס יהלום, בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב- יפו.

להלן המקרה: עובדת חדשה בהריון שהועסקה במשרד רואי חשבון כמנהלת חשבונות מתחילה הגישה תביעה לפיצוי מכוח חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה. המעסיק טען, כי פיטר את העובדת בשל תפקודה: איטיותה ושגיאות בהקלדה.

כמו כן, הוסיף, כי נכנסו למשרדו שלושה לקוחות חדשים, שהצריכו עבודה רבה וכי העובדת לא יכולה הייתה לטפל בלקוחות אלה. בית הדין קבע, כי חרף התנהגותה של העובדת נושא ההיריון היווה שיקול משמעותי בהחלטה על פיטוריה של העובדת ובעיתוי הפיטורים בטרם יחלפו שישה חודשי העסקה.

לאור זאת התביעה התקבלה באופן חלקי: המעסיק חויב לשלם לעובדת פיצוי בגובה שכר עבודה עד למועד הלידה וכן במהלך 60 יום לאחר חופשת הלידה בסך של 995,22 ש"ח וכן פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של 10,000 ₪ 

להורדת פסק הדין תקציר פסק דין סעש 14240-08-15

פיטורים עובדת בהריון

לייעוץ ובירורים, התקשרו אלי: אורנה 09-7796900

0 / 5. 0

שיתוף:
צרו קשר
דילוג לתוכן